NovostiElektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev

01.10.2020Od danas 01.10.2020. na Portalu eUprava dostupna je nova elektronska usluga
eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev.

 
Ovde možete preuzeti Anketni upitnik za PCR testiranje

Kako da zakažete termin?

Ukoliko želite da zakažete PCR testiranje na lični zahtev, potrebno je da na Portalu eUprava odaberete uslugu eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev i izaberete opciju Pokreni uslugu. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.

 

Testiranje može da se zakaže za najviše 5 članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više lica u jednom terminu. Testiranje može da se zakaže za građane Republike Srbije, strane državljane sa boravkom u Republici Srbiji, kao i za strane državljane bez boravka (turiste).

 

Nakon što odaberete broj lica koja žele da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster Zakaži.

 

Kada uspešno zakažete termin, sistem će generisati popunjene uplatnice. U ovom trenutku nije omogućeno elektronsko plaćanje ove usluge, te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati.

 

Važno: Da biste zakazali termin nije potrebno da budete registrovan korisnik Portala eUprave.


Sve informacije u vezi plaćanja možete naći na protalu RFZO

https://www.rfzo.rs/index.php/vesti/1065-rt-pcr

 

 

Takođe, građanima je dostupno i da putem Nacionalnog kontakt centra Ministarstva zdravlja na broju 011/362-0000 zakažu PCR testiranje na lični zahtev svakim radnim danom od 08 do 20 časova.

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju