NovostiKvantitativno određivanje prisustva anti-SARS-CoV-2 IgG antitela na lični zahtev

24.11.2021

Institut za javno zdravlje Vojvodine vrši analizu za određivanje prisustva anti-SARS-CoV-2 IgG antitela. Za određivanje se primenjuje visoko specifična i osetljiva hemiluminescentna metoda.

Radno vreme ambulante za vađenje krvi za određivanje prisustva anti-SARS-CoV-2 IgG antitela je svakog radnog dana od 06:30-16:30h, vikendom 07-10h.

Ukoliko se vrši testiranje na lični zahtev, potrebno je izvršiti uplatu od 1800,00 dinara na uplatnim mestima banaka i pošta.

Uputstvo za popunjavanje uplatnice za plaćanje testiranja:
Potvrda o rezultatu testiranja prisustva anti-SARS-CoV-2 IgG antitela unosi se u bazu podataka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i može se koristiti za dobijanje digitalnog zelenog sertifikata koji sadrži vrednosti anti-SARS-CoV-2 IgG antitela.

Za dobijanje zelenog sertifikata potrebno je da se registrijete na sajtu e-uprave https://euprava.gov.rs/ i pratite dalja uputstva na sajtu.

U Institutu za javno zdravlje Vojvodine može se zatražiti rezultat testiranja sa tačnim vrednostima anti-SARS-CoV-2 IgG antitela dobijenih testiranjem. Dobijen rezultat u Institutu za javno zdravlje Vojvodine ne može se koristiti kao kovid propusnica, već se kao propusnica koristi zeleni sertifikat sa e-uprave.

 

 

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju