NovostiKonferencija : "Ka društvu bez seksualnog zlostavljanja – aktuelno stanje i rešenja"

20.08.2021

Institut za javno zdravlje Vojvodine sa Podružnicom za Južnobački okrug Društva psihologa Srbije i Pokrajinskim zaštinikom građana – ombudsmanom organizuje “onlajn” konferenciju: „Ka društvu bez seksualnog zlostavljanja – aktuelno stanje i rešenja“. Konferencija će se održati 3. septembra 2021. godine, sa početkom u 9 časova, putem platforme Zoom.

Konferencija je jedan od programa ovogodišnjeg Festivala mentalnog zdravlja. Namenjena je stručnoj javnosti, zaposlenima iz oblasti socijalne, zdravstvene zaštite, obrazovanja i medija kao i iz ostalih oblasti relevantnih za očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja stanovništva.

Na konferenciji će se pokrenuti teme koje će informasati učesnike o fenomenu seksualnog zlostavljanja, sa ciljem da edukuju, da pruže preporuke u radu, ali i da podstaknu stručnjake iz oblasti mentalnog zdravlja na razmišljanje i pronalazak rešenja koja će doprineti prevenciji seksualnog zlostavljanja.

Tokom konferencije će biti reči o psihološkim aspektima i posledicama seksualnog zlostavljanja, društvenim činiocima koji (mogu da) utiču na pojavu zlostavljanja kao i njeno razumevanje i tretiranje. Diskutovaće se o ulozi institucija, medija kao i odnosu drugih stručnjaka iz oblasti mentalnog zdravlja prema seksualnom zlostavljanju. Na konferenciji će biti predstavljeni i rezultati istraživanja koja ukazuju na trenutno stanje stvari u društvu, pravna regulativa i primeri praksi, projekata i rešenja koja mogu da podstaknu promene u zajednici.

Konferencija se sastoji od četiri plenarna izlaganja, četiri kraće sesije i završne diskusije. Sesije će biti podeljene u dva paralelna segmenta. Nakon održanih sesija planirano je sumiranje zaključaka, završna razmena ideja i diskusija.

Prijava za učešće je obavezna, a možete se prijaviti na sledećem linku: https://forms.gle/EhXv3PaqXnFxNhzc7

Molimo sve zainteresovane da popune prijavu do 30. avgusta.

Konferencija je akreditovana kao stručni sastanak za zaposlene u zdravstvu. 

Konferenciju je podržala Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada. 

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju