NovostiNAGRADNI KONKURS ZA FOTOPRIČU
TEMA: O NEODUSTAJANJU - PRIČA U SLIKAMA

13.09.2019

Opis teme: "Neodustajanje kao snaga, momenti koji nas inspirišu da istrajemo, neodustajanje kao šansa za razvoj, istrajnost kao resurs u krizi, neodustajanje koje pruža novi početak."

Institut za javno zdravlje Vojvodine poziva sve zainteresovane da učestvuju u NAGRADNOM KONKURSU za foto priču na temu "O NEODUSTAJANJU - PRIČA U SLIKAMA". Konkurs je deo kampanje “Životne krize - i rizik i šansa” kojom se obeležava 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja.Pošaljite foto priče: 1-5 fotografija + kratak opis fotografija (do 200 reči) u formi proze ili poezije i prikažite nam vašu viziju o neodustajanju.

Napomena: jedna foto priča treba da sadrži jedan tekst i od jedne do pet fotografija. Jedan autor može da pošalje do dve foto priče. Potrebno je da fotografije i tekst budu autorski.

Odabrane foto priče će biti objavljene na Facebook i Instragram stranici kampanje (Festival mentalnog zdravlja), a organizovaćemo i izložbu foto priča koje uđu u uži izbor u okviru manifestacije - Festival mentalnog zdravlja koja će se održati u oktobru.

Tu su i zanimljive nagrade:

  1. Poklon kartica za knjižaru – 7.000 din.
  2. Poklon kartica za knjižaru – 5.000 din.
  3. Poklon kartica za knjižaru – 3.000 din.

Svaka prijava treba da sadrži:

  • osnovne podatke (ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu),
  • jednu do dve foto priče: svaka foto priča se sastoji iz jedne do pet fotografija i jednog teksta koji ih prati (do 200 reči) u formi proze ili poezije.

Fotografije treba da budu u JPG formatu, minimalne veličine 30x20cm, po široj strani 3600px i 300dpi ili izvedenog formata.

Prijava i dodatne informacije na: fotoprica.izjzv@gmail.com

Konkurs traje do 05. oktobra 2019. godine.

Konkurs  je podržala Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada u okviru projekta "Svi zajedno za bolje mentlano zdravlje u Novom Sadu u 2019. godini".

Više o kampanji i manifestaciji:

Festival mentalnog zdravlja održava se od 2016. godine u Novom Sadu i okolini i uključuje saradnju Instituta za javno zdravlje Vojvodine i ustanova i organizacija koje se bave unapređenjem i zaštitom mentalnog zdravlja. Tom prilikom se pokreću važne društvene teme, preispituje se položaj mentalnog zdravlja u društvu, a našim sugrađanima svih generacija nude se brojni besplatni psihološki i kreativni sadržaji. Ovogodišnji slogan Festivala mentalnog zdravlja je “Životne krize - i rizik i šansa”, a cilj kampanje je podizanje svesti o važnosti životnih kriza i promovisanje značaja individualnih, interpersonalnih i društvenih činilaca koji utiču na uspešno prevladavanje kriza. Istovremeno se promovišu činioci koji omogućuju da životne krize ne opažamo nužno kao rizik već kao i mogućnost za rast i razvoj.

 

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju