NovostiPROJEKAT „RAZVIJAMO ŽIVOTNE VEŠTINE U 2015.GODINI“

28.01.2016

Institut za javno zdravlje Vojvodine sprovodi projekat „Razvijamo životne veštine u 2015. godini“ pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

Tom prilikom, pripremljena su dva zdravstveno – vaspitna sredstva:


- Plakat „Kaži kako se osećaš – Azbuka osećanja“ namenjenog učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola o prepoznavanju, razumevanju i izražavanju emocija. Pored toga pripremljen je radni materijal i kurikulum kreativnih radionica za rad edukatora (nastavnika i odeljenskih starešina) sa učenicima i dostavljen svim osnovnim školama na teritoriji Grada Novog Sada. Prateći edukativni materijal daje teorijsku osnovu edukatorima za rad sa decom, kao i dodatnu sigurnost u komunikaciji sa roditeljima kada su u pitanju teme iz mentalnog zdravlja.


- Plakat„Ponašanje za očuvanje seksualnog i reproduktivnog zdravlja“ koji je pripremljen u okviru projekta „Nadzirem svoj HPV profil“ iz razloga povećanog interesovanja i tražnje od strane osnovnih i srednjih škola a odnosi se  se na životne veštine zdravstveno bezbednog ponašanja. Namenjen je učenicima viših razreda osnovnih i srednjih škola a odnosi se na odgovorno ponašanje, podizanje svesti, obaveštenosti o reproduktivnom zdravnju, polno prenosivim bolestima, povećanje i usvajanje znanja i razvoj pozitivnih stavova prema zdravim životnim navikama i odgovornom seksualnom i zdravstveno bezbednom ponašanju.

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju