KampanjeNagradni konkurs za foto priču: Humanost - jezik koji razumemo

13.09.2023

Institut za javno zdravlje Vojvodine poziva sve zainteresovane uzrasta od 15 godina i više da učestvuju u nagradnom konkursu za foto-priču na temu "Humanost - jezik koji razumemo".

 

Kroz fotografije i prateću priču podelite sa nama kada vas je neko oduševio svojom humanošću i dobrim delom!

 

Tema konkursa za foto-priču je “Humanost - jezik koji razumemo”. Najlepši trenuci često nastaju kroz male gestove koji oslikavaju suštinu istinske humanosti. Kroz priče o delima dobrote kojima ste bili okruženi, imate priliku da pružite inspiraciju i ostalima, deleći vrednosti koje nas sve spajaju kao ljudska bića. Kada ste se vi susreli sa humanim delom i kako ste to doživeli? Podelite sa nama i učestvujte u nagradnom konkursu.

 

Svaka prijava treba da sadrži:

  • osnovne podatke (ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu),
  • jednu do dve foto-priče: svaka foto-priča se sastoji iz jedne do tri fotografije i jednog teksta koji ih prati (do 200 reči) u formi proze ili poezije.

 

Fotografije treba da budu u JPG formatu, minimalne veličine 30x20cm, po široj strani 3600px i 300dpi ili izvedenog formata, a potrebno je da tekst bude u word dokumentu.

 

Odabrane foto-priče će biti objavljene na Facebook i Instragram stranici Festivala mentalnog zdravlja, a u okviru manifestacije u oktobru biće organizovana izložba foto-priča koje uđu u uži izbor, sa dodelom nagrada.

 

Prijava i dodatne informacije na: fotoprica.izjzv@gmail.com

 

Konkurs traje od 28. avgusta do 22. septembra  2023. godine.

 

Napomena: Jedan autor/autorka može da pošalje do dve foto-priče, a potrebno je da fotografije i tekst budu autorski. Ukoliko su na fotografijama prikazani drugi ljudi i deca, potrebno je da budu saglasni da foto-priče budu objavljene. Ukoliko je reč o maloletnoj deci, potrebno je da i roditelji/staratelji deteta budu informisani i saglasni.

 

Konkurs je deo osmog Festivala mentalnog zdravlja koji se ove godine održava od 10. do 20. oktobra u Novom Sadu. Ovogodišnji slogan Festivala je “Empatija.”.

 

Više o manifestaciji:

Festival mentalnog zdravlja održava se od 2016. godine u Novom Sadu i okolini i uključuje saradnju Instituta za javno zdravlje Vojvodine i ustanova i organizacija koje se bave unapređenjem i zaštitom mentalnog zdravlja. Tom prilikom se pokreću važne društvene teme, preispituje se položaj mentalnog zdravlja u društvu, a našim sugrađanima svih generacija nude se brojni besplatni psihološki i kreativni sadržaji. Ove godine, Festival će se održati i u Subotici, Somboru, Zrenjaninu, Pančevu, Kragujevcu, kao i u više gradova Crne Gore.

 

Konkurs je podržala Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada u okviru projekta "Svi zajedno za bolje mentalno zdravlje u Novom Sadu u 2023. godini".

«

Aktuelnosti/Kampanje

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju