KampanjeNAGRADNI KONKURS ZA FOTO PRIČU

01.09.2017

TEMA: POVERENJE

 

10. OKTOBAR SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

U okviru kampanje „Osloni se na mene sad ti“ kojom se obeležava 10. oktobar Svetski dan mentalnog zdravlja, Institut za javno zdravlje Vojvodine objavljuje nagradni konkurs za foto priču na temu POVERENJA.

Pošaljite 1-5 fotografija + kratak opis fotografija (do 200 reči) u formi proze ili poezije i prikažite nam vašu viziju POVERENJA.

Tu su i zanimljive nagrade:

  1. Poklon kartica Tehnomanija – 10.000 din.
  2. Poklon kartica – Delfi knjižara – 3.000 din.
  3. Poklon kartica – Delfi knjižara – 2.000 din.

Obrazloženje teme:

Poverenje u sebe, druge ljude i svet, poverenje u partnerskim odnosima, poverenje prema drugačijem od sebe, prema marginalizovanim i stigmatizovanim grupama, poverenje u nauku…

Poverenje može da se sagleda iz različitih uglova, a ono što je poznato je da poverenje čini samu srž izgradnje skladnih, bliskih i solidarnih odnosa među ljudima i predstavlja važan resurs za (mentalno) zdravije društvo. Istraživanja na našim prostorima pokazuju da postoji nizak nivo poverenja kako u druge ljude, tako i institucije, te vas pozivamo da kroz sliku i reči sagledate temu poverenja i zajedno sa nama promislite o načinima izgradnje poverenja među ljudima u našem društvu.

Kontekst

Učešćem na konkursu za foto priču doprinosite kampanji pod nazivom „Osloni se na mene sad ti“ kojom se obeležava 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja. Tema kampanje je POVERENJE. Kampanjom se promoviše važnost ulaganja u poverenje među ljudima, kao i razvijanje empatije, skladnih, solidarnih i humanih odnosa među ljudima koji predstavljaju osnovu životnog blagostanja ljudi u okviru jedne zajednice. Kampanju sprovodi Institut za javno zdravlje Vojvodine, uz pokroviteljstvo Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

 Odabrane fotografije će biti prikazane na Festivalu mentalnog zdravlja koji će se održati 9. i 10. oktobra na SPENS-u.

Prijava

Svaka prijava treba da sadrži:

- osnovne podatke (ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu);

- od 1 do 5 fotografija u JPG formatu;

- opis fotografija (do 200 reči) u formi proze ili poezije.

Konkurs traje do 01. oktobra 2017. godine i otvoren je za sve koji nalaze temu poverenja inspirativnom.

Prijava i dodatne informacije na: fotoprica.izjzv@gmail.com

«

Aktuelnosti/Kampanje

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju