NovostiMeđunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i ilegalne trgovine

24.06.2021

Podelite činjenice o drogama, spasite živote“

 

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga i ilegalne trgovine, ili Svetski dan borbe protiv droga, obeležava se 26. juna svake godine, kako bi se ojačala akcija i saradnja u postizanju cilja sveta bez zloupotrebe droga.

 

I svake godine, pojedinci poput vas, čitave zajednice i razne organizacije širom sveta pridružuju se ovom globalnom poštovanju, kako bi podigli svest o glavnom problemu koji ilegalni droge predstavljaju za društvo.

 

Zajedno možemo da se pozabavimo svetskim problemom droge!

 

Šta možete da uradite?

Sve što treba da uradite je da podelite činjenice o drogama

da biste pomogli u spašavanju života.

 

Učinite svoj deo posla i borite se protiv dezinformacija deleći stvarne činjenice o drogama - od zdravstvenih rizika i rešenja za rešavanje svetskog problema droga, do prevencije, lečenja i nege zasnovane na dokazima.

 

1) Znajte činjenice

 

2) Informacije delite samo iz proverenih izvora, poput UNODC-a (Kancelarija Ujedinjenih nacija za droge i kriminal)

 

I Vi možete početi sada. Širite informacije o štetnosti droga i spasite živote.

 

Takođe možete pristupiti i deliti naše resurse na društvenim mrežama i podržati nas u promociji činjenica o drogama.

 

 

 

Šta UNODC radi ?

UNODC svake godine izdaje Svetski izveštaj o drogama, prepun ključnih statističkih podataka i činjeničnih podataka dobijenih iz zvaničnih izvora, naučno zasnovanog pristupa i istraživanja.

 

UNODC nastavlja da pruža činjenice i praktična rešenja za rešavanje trenutnog svetskog problema droga i ostaje posvećen postizanju vizije zdravlja za sve zasnovane na nauci.

 

COVID-19 je doneo neviđenu svest javnosti o zdravlju, zaštitnim merama za očuvanje zdravlja, i što je najvažnije, i međusobnoj zaštiti. Sve veći osećaj globalne zajednice i solidarnosti nastavlja da se javlja, kao i potreba da se osigura zdravstvena zaštita za sve.

 

Svetski dan borbe protiv droga dan je za razmenu rezultata istraživanja, podataka zasnovanih na dokazima i činjenica koje spašavaju živote i za nastavak iskorišćavanja zajedničkog duha solidarnosti.

 

UNODC poziva sve da urade svoj deo zauzimajući čvrst stav protiv dezinformacija i nepouzdanih izvora; istovremeno se obavezujući da će deliti samo stvarne naučno potkrepljene podatke o lekovima i spasiti živote.

Radeći zajedno, možemo se boriti protiv svetskog problema droge.

 

https://www.unodc.org/unodc/en/drugs/index-new.html

 

https://www.un.org/en/observances/end-drug-abuse-day

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju