NovostiInformacija o sumnji na epidemiju trovanja hranom među učesnicima Kadetskog državnog prvenstva u plivanju u Bečeju

13.03.2017

 

Dana 12. 03 2017 godine, u ranim jutarnjim satima, u Dom zdravlja u Bečeju, javilo se ukupno 17 učesnika takmičenja iz dva plivačka kluba sa tegobama u vidu mučnine, bolova u stomaku, proliva i malaksalosti. Broj obolelih nije konačan. Prema podacima kojima trenutno raspolažemo, još 16 obolelih iz drugih klubova je imalo slične tegobe koje su bile blage i kratkotrajne, zbog čega se nisu javili lekaru. Niko od obolelih nije upućen na bolničko lečenje. Učesnici takmičenja bili su smešteni u različitim objektima u Bečeju i hranili se na različitim mestima.

O sumnji na epidemiju obaveštene su nadležni inspekcijski organi radi preuzimanja mera iz svoje nadležnosti. U toku je epidemiološko ispitivanje o čijim rezultatima će javnost biti blagovremeno obaveštena. 

 

                                                            Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

 

Informacija o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće u Bečeju

 

Voda za piće iz JP „Vodokanal Bečej“ u Bečeju je od početka godine u svim kontrolisanim uzorcima bila zdravstveno ispravna. Kontrolu zdravstvene ispravnosti prečišćene, hlorisane vode za piće u Bečeju redovno obavlja Institut za javno zdravlje Vojvodine na osnovu ugovora sa JP „Vodokanal Bečej“. Od početka godine kontrolisano je ukupno 35 uzoraka i u svim kontrolisanim uzorcima utvrđena je i mikrobiološka i fizičko-hemijska ispravnost.

 

Istovremeno, Institut za javno zdravlje Vojvodine redovno, tj. dva puta mesečno, kontroliše i zdravstvenu ispravnost vode u bazenima ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin-Baxa“ u Bečeju. Poslednja kontrola obavljena je u utorak, 07.03.2017. godine, i kontrolisani uzorak je bio zdravstveno ispravan.

 

Centar za higijenu i humanu ekologiju

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju