Projekti i programiREZULTATI KONKURSA „MOJ DOPRINOS ZDRAVLJU ZAJEDNICE“: NAGRADA ZA IZUZETAN ZDRAVSTVENO-VASPITNI RAD “OLJA NIĆIFOROVIĆ ŠURKOVIĆ”

23.12.2022

REZULTATI KONKURSA „MOJ DOPRINOS ZDRAVLJU ZAJEDNICE“: NAGRADA ZA IZUZETAN ZDRAVSTVENO-VASPITNI RAD “OLJA NIĆIFOROVIĆ ŠURKOVIĆ”

 

Institut za javno zdravlje Vojvodine realizovao je nagradni konkurs za edukatore iz oblasti zdravstvenog vaspitanja pod nazivom „Moj doprinos zdravlju zajednice“ u 2022. godini u okviru kojeg dodeljuje nagradu za izuzetan zdravstveno-vaspitni rad “Olja Nićiforović Šurković”.

 

Pored sažetka sa opisom zdravstveno-vaspitnog rada, edukatori su pripremili i fotografije i audio-video zapise koji ilustruju njihov rad.

 Konkurs je sproveden u okviru projekta „Novi Sad – Zdrav grad
u 2022. godini“, koji Institut sprovodi pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, u godini kada Grad Novi Sad beleži 10 godina članstva u Evropskoj mreži zdravih gradova Svetske zdravstvene organizacije.

 

Žiriranje je sprovedeno 15-21. decembra 2022. godine.

 

Dodela nagrada i predstavljanje radova organizuje se u sredu, 28. decembra 2022. godine, u 17:30 časova, u sali na 1. međuspratu Instituta za javno zdravlje Vojvodine (Futoška 121, Novi Sad).

 

Žiri konkursa su činili zaposleni u Centru za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Vojvodine:

- doc. dr Snežana Ukropina, specijalista socijalne medicine,

- prof. dr Dušan Čanković, specijalista socijalne medicine,

- Dragica Jovišević Popović, diplomirani psiholog i

- Jelena Kovačev, specijalista strukovna medicinska sestra.

 

Žiri je radove ocenjivao prema sledećim kriterijumima: efekti zdravstveno-vaspitnog rada, jasnoća postavljenih ciljeva, originalnost u izvođenju, kreativnost, inovativnost, sveobuhvatnost i usklađenost sa principima zdravih gradova SZO (svaki kriterijum bodovan na skali od 1 do 10).

 

Prijavljeno je 11 radova, 6 u kategoriji „Slobodni stil” i 4 u kategoriji „Primena edukativnih sredstava koje je izradio Institut za javno zdravlje Vojvodine“.

 

Nagradu za izuzetan zdravstveno-vaspitni rad “Olja Nićiforović Šurković” u kategoriji „Slobodni stil u zdravstvenom vaspitanju“ dobili su:

  1. mesto: Olga Bojić i Biljana Vojnović (vaspitači) i Jasna Nešić (stručni saradnik), vrtić “Pčelica”, PU “Radosno detinjstvo”, Novi Sad
  2. mesto: Jelena Bogajčević, PSANS – Farmaceutska studentska asocijacija Novog Sada;
  3. mesto: asist. dr Isidora Nešković, asist. dr Jelena Komšić, prof. dr Duška Blagojević, prof. dr Bojan Petrović, prof. dr Sanja Vujkov Medicinski fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, Katedra za dentalnu medicinu, Klinika za stomatologiju Vojvodine.

 

 

Nagradu za izuzetan zdravstveno-vaspitni rad “Olja Nićiforović Šurković” u kategoriji „Primena edukativnih sredstava koje je izradio Institut za javno zdravlje Vojvodine“ dobili su:

  1. mesto: Jelena Đurić (medicinska sestra za preventivnu zdravstvenu zaštitu), vrtić “Čika Jova”, PU Radosno detinjstvo, Sremska Kamenica
  2. mesto: Igor Romčević, Odsek za javno zdravlje studentske Sekcije za međunarodnu saradnju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu
  3. mesto: Olivera Kulešević, Nikoleta Sliško (vaspitači) i Sanja Vranić (medicinska sestra za preventivnu zdravstvenu zaštitu), vrtić “Novosađanče”, PU “Radosno detinjstvo”.

 

Specijalna nagrada za pokretanje zajednice u zdravstvenom vaspitanju: Maja Stojanac, novinarka Prvog programa Radio Novog Sada, Radio - televizije Vojvodine.

 

Nagrade za prva mesta su poklon-vaučeri za tehničku opremu u iznosu od po 20000 dinara, nagrade za druga mesta su vaučeri za knjige u iznosu od po 12000 dinara, a nagrade za treća mesta su poklon vaučeri za knjige u iznosu od po 8000 dinara. Poklon vaučer dobija i dobitnica specijalne nagrade.

 

Čestitamo dobitnicima nagrada i zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na konkursu!

 

 

«

Aktuelnosti/Projekti i programi

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju