NovostiPROJEKAT „PODRŠKA MENTALNOM ZDRAVLJU TRUDNICA“

16.01.2019

Institut za javno zdravlje Vojvodine realizovao je projekat ,,Podrška mentalnom zdravlju trudnica” pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo grada Novog Sada.

U okviru ovog projekta, realizovane su sledeće aktivnosti:

  • pripremljena je brošura pod nazivom „Od partnerstva do roditeljstva – kako da se psihološki pripremimo dok čekamo bebu?“. Brošura je namenjena trudnicama, njihovim partnerima i svima koji razmišljaju o roditeljstvu i bavi se psihološkim fazama i procesima kroz koje prolazimo u okviru pripreme za roditeljstvo, formiranjem roditeljskog identiteta, razvijanjem koroditeljskog odnosa, kao i pojavom depresije i anksioznosti u trudnoći.

Autorke brošure su psiholog Mila Radovanović (Centar za razvioj potencijala dece i mladih - Play) i dr Slađana Martinović Mitrović, specijalista psihijatrije (Specijalistička psihijatrijska ordinacija „Psychiatria Nova)

Brošuru možete pogledati na sledećem linku: https://www.flipsnack.com/dragi33/vodi-za-trudnice-i-parove.html, kao i preuzeti ovde.  • održana je tribina “Od partnerstva do roditeljstva – kako da se psihološki pripremimo dok čekamo bebu”, decembra 2018. godine u knjižari-kafeu Bulevar Books (Bulevar Mihajla Pupina 6, Novi Sad). O psihološkim aspektima trudnoće, izazovima koje taj period nosi u psihološkom smislu, partnerskom i koroditeljskom odnosu, mogućem uticaju na mentalno zdravlje trudnica, na tribini su govorile Mila Radovanović, psiholog i dr Slađana Martinović Mitrović, specijalista psihijatrije, dok je moderator bila Dragica Jovišević, psiholog Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

 

Zahvaljujemo se svim trudnicama, budućim trudnicama i njihovim partnerima, koji su prisustvovali događaju i uzeli aktivno učešće u diskusiji.

 

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju