NovostiOnlajn anketno istraživanje o rizicima za HNB

27.11.2021

Institut za javno zdravlje Vojvodine sprovodi ANONIMNO „onlajn“ anketno istraživanje „RIZICI OBOLJEVANJA OD HRONIČNIH NEZARAZNIH BOLESTI“, za stanovništvo dobi 18 i više godina, u periodu od 26. novembar 2021 do 26. januar 2022. godine, sa ciljem ispitivanja pristustva faktora rizika za nastanak hroničnih nezaraznih bolesti (HNB).

Anketi se pristupa preko adrese: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfN-KuWyCWVoy_wO9nZul-GluVnRA7Z4lMnZyAOZ1TAJp4THw/viewform
Anketno istraživanje sprovodi tim lekara specijalista socijalne medicine iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine i ono ima dozvolu Etičkog odbora ove ustanove. U upitniku se ne prikuplja nijedan podatak o ličnosti. Analiza rezultata ovog istraživanja doprineće boljem razumevanju relacija između demografskih, socio-ekonomskih i kontekstualnih faktora i prisustva bihevioralnih faktora rizika za nastanak HNB, kao i korišćenja preventivnih pregleda i skrininga.

 

Za detaljnije informisanje o prevenciji hroničnih nezaraznih bolesti možete posetiti stranicu: https://www.izjzv.org.rs/app/kod_zdravlja/.

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju