NovostiNa 101. godišnjicu Instituta za javno zdravlje Vojvodine predstavljamo vam podkast serijal: „Znanjem do zdravih izbora“!

02.12.2021

Kratkom, petnaestominutnom, formom audio-vizuelne komunikacije na internet-stranici Instituta za javno zdravlje Vojvodine, u prvom serijalu od pet epizoda, možete se upoznati sa sledećim temama i sagovornicima:

  1. Vakcinacija protiv COVID-19 (dr med. Snežana Medić, epidemiolog)
  2. Obavezna imunizacija dece (doc. dr Mioljub Ristić, epidemiolog)
  3. Zdravlje pod lupom indeksa kvaliteta vazduha (doc. dr Nataša Dragić, spec. higijene)
  4. Kvalitet vode za piće (prof. dr Sanja Bijelović, spec. higijene) i
  5. Pravilna ishrana mladih i poremećaji ishrane (asist. mr sc. med. Dragana Balać, spec. higijene)

 

Podkast (engl. Podcast), je digitalna datoteka koja sadrži audio ili audio-video zapis koji se distribuira putem interneta, a namenjen je gledanju ili slušanju na računaru, mobilnom telefonu, digitalnom prenosnom plejeru ili televiziji.

Tokom razgovora sa lekarima Instituta za javno zdravlje Vojvodine trudili smo se se da pružimo odgovore na najčešća pitanja o zdravlju.

Podcast je već etabliran format za sprovođenje edukacije o zdravlju i može da ublaži jaz u prepoznatim i realizovanim potrebama za znanjem o zdravlju zasnovanom na dokazima u onom delu stanovništva koje radije koristi elektronske oblike komunikacije nego štampane izvore.

Podcast „Znanjem do zdravih izbora“, povezan je i sa drugim platformama društvenih medija Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a prvih pet epizoda predstavljaćemo svakog četvrtka počev od 2. decembra 2021.

Produkcija podkasta je podržana sredstvima GU za zdravstvo Grada Novog Sada, u okviru projekta 'Zajedno za javno zdravlje'.

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju