NovostiMeđunarodni dan sećanja na preminule od AIDS –a „ Zaustavimo AIDS zajedno!“

19.05.2017

U nedelju, 21. maja 2017. godine, od 19 – 21 sati, u studentskom kampusu ispred studentskih domova Slobodan Bajić i Veljko Vlahović, Institut za javno zdravlje Vojvodine će u saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata i Udruženjima Prevent i Crvena linija, a u organizaciji Unije PLHIV organizacija Srbije, obeležiti Medjunarodni dan sećanja na preminule od AIDS-a.

Počevši od 1983. godine, svake godine, u trećoj nedelji u maju, u više od 115 zemalja sveta  obeležava  se Dan posvećen osobama umrlim od AIDS-a.  Međunarodni dan sećanja na preminule od AIDS –a ima za cilj da animira i mobiliše celokupnu zajednicu,  da  uključi sve sektore zajednice da kroz sećanje na  osobe koje su umrle, izraze podršku osobama koje žive sa AIDS-om,  da daju svoj glas u borbi protiv HIV/AIDS, protiv stigmatizacije i diskriminacije osoba koje žive sa HIV/AIDS-om  i promovišu  dobrovoljno poverljivo savetovanje i testiranje na HIV.

             U sklopu akcije predstavnici Instituta za javno zdravlje Vojvodine će sprovodi savetovanje i besplatno testiranje na HIV. Prilikom testiranja će se koristiti brzi testovi čiji su rezulati poznati nakon 20 minuta. Testiranje je besplatno i anonimno.   

 

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite na telefon 021/4897-889 ili na mejl: epidemiologija@izjzv.org.rs

 

 

Na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije “Milan Jovanović - Batut” je postavljen materijal povodom obelezavanja Dana secanja na preminule od AIDS-a, mapa planiranih aktivnosti u sklopu nacionalne kampanje obeležavanja Dana sećanja na preminule od AIDS-a 2017. godine u Republici Srbiji, aktuelna epidemiološka situacija u vezi sa HIV infekcijom u Republici Srbiji krajem 2016. godine i informacije o HIV infekciji i AIDS-u, kao i zdravstvenim ustanovama gde se tokom cele godine može uraditi dobrovoljno, besplatno, anonimno savetovanje i testiranje na HIV bez lekarskog uputa:  http://www.batut.org.rs/index.php?content=1547

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju